5 Mart 2015 Perşembe

Napoli



              Otelimize yerleşip, günden kaybetmemek için arcımzla Positano ve Amalfi'ye gitmek üzere yola çıktık. Yolumuz çok dar, virajlı ve inişli-çıkışlı olmasına rağmen muhteşem manzaralar eşliğinde Positano'ya vardık ama gerçekten heyecanlandım yolda. Belki beni böyle düşündüren Monaco Prensesi Grace'in bu yolda trafik kazası geçirip hayatını kaybetmiş olması olabilir. Ama manzaralar , yakaladığım kareler heyecanıma değdi diyebilirim. Positano ve Amalfi çok küçük , şirin sahil kasabaları. Bizim Bodrum'a çok benziyor. Görmeye değer bence. Yemek konusunda seçenek tabii ki deniz ürünleri olmalı. Hepsi çok taze ve çeşit bol. Pastalar (makarna) harika. Deniz ürünlü olanları için çok güzel, harika, muhteşem hiçbiri tam karşılığı değil bence. Pizza'ları söylemiyorum bile. 
              İlk önce Positano'ya gidip yemek yedik. Daha önce orada bulunmuş dostlardan aldığımız tavsiyelerle restoran tercihimizi yapmaya çalıştık. "Chec black" sahilde deniz ürünleri ağırlıklı menüsü ile bütün dekoru bir geminin içindeyimiş havası veren Positano'nun çok meşhur bir restoranı.
            Yemek sonrası Positano sokaklarına daldık diyebilirim. Dedim ya Bodrum'a çok benziyor. Ufak ufak dükkanlar. Buranın en önemli meyvesi, objesi limon. Limonla ilgili herşey var. Sabunlar, limoncello, parfümler. Aklınıza gelebilecek her türlü hediyelik eşyada limon figürü kullanılmış.
             Daha fazla cakit kaybetmeden tekrar yollara düştük. Bu sefer hedef Amalfi. Positano Amalfi arasıda yollar aynı virajlı ve dar. Söylemeye gerek yok artık manzara görülmeye değer. Amalfi'de Positano gibi şirin bir sahil kasabası. Hepsinin ortak özelliği cıvıl cıvıl insan kaynıyor olması. Tarihsel dokuları çok yok ama doğa harika. Deniz çok temiz ve güzel. Yaz mevsimi olması dolayısı ile daha çok denizinden faydalanmak isteyen turistlerle dolu. Öyle ki birkaç esnafla yaptığım sohbette. Yaz mevsimi daha çok yerli turistler geliyormuş. İlkbahar ve sonbaharda yabancı turist gelir dediler. 
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder